Проф. Асен Балтов се върна на работа в Пирогов. Той е

...
Проф. Асен Балтов се върна на работа в Пирогов. Той е
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов спечели делото и се връща в Пирогов

Проф. Асен Балтов се върна на работа в " Пирогов ". Той е почнал работа още веднъж, откакто е спечелил делото за дисциплинарно уволняване. Ексдиректорът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов се върна на работа като ортопед и травматолог в лечебното заведение.

Той е почнал работа още веднъж, откакто е спечелил делото за дисциплинарно уволняване на две инстанции - пред Софийския областен и пред Софийския градски съд (СГС), заяви.

Сега тече едномесечен период, в който болничното заведение, може да апелира решението пред Върховния касационен съд.

Проф. Балтов удостовери, че от вторник де факто е почнал работа, а решението на Софийски градски съд е от 1-ви август.

" Но на цивилен контракт, до момента в който тече този едномесечен период за обжалване, след което би трябвало да ме възстановят, защото нормално Върховен касационен съд отхвърля да преглежда трудово-правни разногласия. На първа и втора инстанция завоювах делото и чакам след месец дефинитивно да бъда възобновен “, съобщи той.

Междувременно, на 22-ри юни последният постоянен министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезова освободи неговия правоприемник проф. доктор Иван Поромански.

За краткотрайно изпълняващ длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете до осъществяване на конкурс е назначен доктор Валентин Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР